Ketchup z rabarbaru

Ketchup z rabarbaru

Ketchup z rabarbaru

Deszczowe, wiosenno-letnie dni są idealnym momentem na upakowanie do słoików kończących się sezonowych pyszności. Na działce mojej babci właśnie skończył się rabarbar. Ostatnie łodygi, już nie takie duże i nie takie jędrne, trafiają do Słonecznej Kuchni małą gromadką. Wciąż mają w sobie mnóstwo smaku i zapachu kwitnącej wiosny. I kiedy za oknem kolejna porcja podniebnej wody zalewa osiedle, wydzwaniając o parapet melodie orzeźwienia, rabarbarowe kawałki już smażą się z cebulą i czosnkiem, by za chwilę przemien... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, grill

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.