Deszczowe, wiosenno-letnie dni są idealnym momentem na upakowanie do słoików kończących się sezonowych pyszności. Na działce mojej babci właśnie skończył się rabarbar. Ostatnie łodygi, już nie takie duże i nie takie jędrne, trafiają do Słonecznej Kuchni małą gromadką. Wciąż mają w sobie mnóstwo smaku i zapachu kwitnącej wiosny. I kiedy za oknem kolejna porcja podniebnej wody zalewa osiedle, wydzwaniając o parapet melodie orzeźwienia, rabarbarowe kawałki już smażą się z cebulą i czosnkiem, by za chwilę przemien... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)