Ostatnie tygodnie są tak intensywne, że nawet gdybym bardzo chciała dzielić się tu smakowitościami regularnie, to pisanie posta często zajmuje mi kilka dni... Ucieka mi trochę przez palce ta moja ukochana jesień, więc zachwycam się nią najbardziej o poranku, kiedy wraz moim kudłatym pieskiem brodzimy w osiedlowym gąszczu, szuramy w opadłych liściach łapami i nogami, wdychając jeden z moich ulubionych zapachów mokrej ziemi, liści i dymu. Czasem wystawiam policzki do jesiennego słońca, innym razem otulam się pora... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)