Jedną z moich ulubionych rzeczy na wielkanocnym stole jest Polski sos Wielkanocny , czyli puchaty sos na bazie jajek, śmietany i ziół, który jest absolutną poezją, jednak przecieranie jajek przez drobne sitko bywa czasochłonne. Prawdą jest, że wędliny, mięsa i jaja bardzo lubują się w kąpielach we wszelkich sosach i opływaniu w dodatkowy smak. Wiele z nich wymaga czasu na przygotowanie, dlatego dziś pyszna opcja ziemnego sosu świetnie komponującego się z wielkanocnym śniadaniem, który przygotujecie w mgnie... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)