Jesień to zdecydowanie czas dyni. Ciepłej, krągłej, przytulnej i we wszystkich odcieniach jesiennego słońca i rdzawych, szeleszczących liści. Na stołach królują dyniowe zupy krem, ciasta, pieczona dynia i wszelkie dyniowe wspaniałości, które po brzegi potrafią wypełnić wnętrze troską i ciepłem, sprawiając, że jesień staje się bardziej znośna dla tych, którzy nie koniecznie są z nią na bakier. Wśród całego dyniowego menu nie może zabraknąć kawy! A ta już od kilku lat jesienią podbija kubki smakowe kawoszy na ca... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)