KAISERSCHMARN CZYLI OMLET CESARSKI

KAISERSCHMARN CZYLI OMLET CESARSKI

KAISERSCHMARN CZYLI OMLET CESARSKI

Omlet cesarski to tradycyjny austriacki deser w postaci grubego omletu porwanego na kawałki w trakcie smażenia.  Podawany z dżemem śliwkowym, masłem lub owocami. Składniki: 3 jajka 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 2 łyżki masła sklarowanego cukier puder owoce Mąkę wymieszać z mlekiem na gładką konsystencję. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka oraz cukier waniliowy dodać do masy mlecznej. Wymieszać do połączenia się składników.  Białka ze szczyptą soli ubić na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.