CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z GARNKA

CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z GARNKA

CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z GARNKA

Uwielbiam zapach i smak świeżego chleba. Najbardziej lubię taki jeszcze cieplutki, z masłem i odrobiną soli :) Dlatego ostatnio dość często, piekę pieczywo sama. Dziś zapraszam na chlebek, nie dość, że łatwy i szybki w wykonaniu, to jeszcze bardzo smaczny i z cudownie chrupiącą skórką. Spróbujcie, go upiec, a gwarantuję, że walka o każdą kromkę, zacznie się już od piętki ;) SKŁADNIKI: 360 g wody 25 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 200 g mąki żytniej 400 g mąki pszennej 2 łyżeczki soli A jak to zrobić: Dro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.