Bardzo smaczne danie, które odkąd pamiętam to gości u nas na wigilijnym stole. Można je robić i na co dzień i od święta. Składniki: Gołąbki: 40 dkg ryżu 20 dkg kaszy gryczanej 1 główka kapusty 1 cebula pieprz sól 2 łyżki masła Sos pieczarkowy: 500 gram pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 2 łyżki gęstej śmietany sól pieprz 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Robimy gołąbki: liście kapusty zaparzamy w osolonej wodzie. Osobno zaparzamy kaszę gryczaną i ryż . Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...