Przepis na : kolacja
Uwielbiam tarty, bardzo ładnie się prezentują i smakują. Na drugi dzień też dobrze smakują, tylko trzeba je podgrzać. Polecam. Wykonanie tarty – do miski wrzucić wszystkie składniki i za pomocą noża posiekać masło. Szybko zagnieść ciasto, włożyć do woreczka. Wstawić ciasto do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować i wyłożyć ciastem boki i dno formy do tarty. Ja zrobiłam w dwóch małych, ale idealna też będzie większa o średnicy 26 cm. Dno tarty nakłuć widelcem. Dno ciasta wyłożyć papierem do pieczenia... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl