Przepis na ten jabłecznik mam od mojej kuzynki. Ona piecze ciasta na wesela i zawsze to ciasto ma duże powodzenie. Przygotowanie jabłek – jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Jabłka włożyć do garnka i podgrzewać. Przykryć i nie mieszać . Jabłka puszczą swój sok co zapobiegnie przypaleniu. Po pewnym czasie jak już jabłka będą częściowo rozgotowane, zamieszać. Nie dopuścić do całkowitego rozgotowania. Powinno zostać trochę całych kostek jabłek. Dodać kaszę manną, cukier i zamieszać. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl