Jest to przepis mojej mamuśki. Dzisiaj przeglądałam jej zeszyty z przepisami i zaciekawił mnie ten przepis. Bardzo dobre ciasto, godne polecenia. Wykonanie – jajka, cukier, mąkę wymieszać na gładką masę. Dodać płatki, proszek do pieczenia, sodę, wymieszać dokładnie. Na koniec dodać porzeczki i 3/4 ilości migdałów. Wymieszać delikatnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Na górę rozsypać resztę migdałów i troszeczkę porzeczek. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 50-60. Sprawdzić patycz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl