Sernik jak puszek, pyszny i delikatny. Polecam. Wykonanie – żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch. Następnie dodawać po łyżce twarożku. Dokładnie wymieszać. Do masy dodać proszek budyniowy, wlewać olej i mleko. Cały czas ucierać lub mieszać robotem kuchennym. Na koniec wsypać mleko w proszku i dokładnie wymieszać, nie może być grudek. masa jest rzadka, ale tak ma być. Ubić białka na sztywną pianę i wmieszać w masę serową, robić to bardzo delikatnie. Pieczenie – blaszkę o wymiarach 3... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl