Przepis na : sałatka
Wczoraj zrobiłam, dzisiaj testowałam. Oczywiście jeszcze będą lepsze jak trochę postoją, ale mi bardzo smakują. Będę je robić co rok Ogórki umyć i pokroić w plasterki. Końcówki ogórków ja wyrzucam, ale nie musicie. Cukinię umyć i pokroić w półplasterki. Gdyby była większa i miała dużo pestek to je usunąć. Papryki umyć i usunąć gniazda nasienne i błonki. Pokroić je w paski. Marchew obrać i pokroić w cienkie talarki. Cebulę obrać o pokroić w piórka. Czosnek obrać i posiekać drobno. Do miski wrzucić ogórki, cukinię,...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl