Przepis na : obiad
Było pycha, trochę mało czasu na piękne zdjęcia. Zjedzone tak szybko, że nie zdążyłam Jestem pewna że jeszcze to zrobię więc poprawię, obiecuję. Na patelni rozpuścić masło z olejem. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i smażyć aż stanie się delikatnie brązowa. Do miseczki dodać potarty imbir, wyciśnięty przez praskę czosnek, garam masala, kolendrę w proszku, chili w proszku, kminek, sól, ziarenka pieprzu, ziarenka kardamonu. Wszystko zmielić za pomocą blendera. Dodać przecier pomidorowy, jogurt, wymieszać. Mię...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl