Przepis na : obiad
Bardzo polecam to danie, jest pyszne i proste w wykonaniu. Kurczaka pokroić w drobne kawałeczki, doprawić solą i kolorowym pieprzem, wymieszać. Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać kaszę pęczak. Smażyć na małym ogniu 1-2 minuty, mieszając. Następnie dodać pokrojoną drobno cebulkę i smażyć następną minutkę. Teraz kolej na pokrojonego w pół- piórka pora. Smażyć chwilkę. Dodać kurczaka, kurkumę, paprykę wędzoną, czosnek niedźwiedzi. Smażyć aż kurczak straci kolor surowizny. Wlać wywar, wymieszać i gotować aż pęc... czytaj dalej...
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl