Pyszna domowa galaretka z czerwonej porzeczki z mojego ogródka. Porzeczki umyć i osuszyć. Do dużego garnka wrzucić porzeczki i wlać 1/2 szklanki wody. Zagotować i gotować aż owoce się rozgotują. Nie trzeba obierać porzeczek z łodyżek. Porzeczki przetrzeć przez drobne sitko, bardzo szybko się to robi. Zostaje tylko czysty miąższ. Resztę wyrzucić. Z dwóch kilogramów porzeczek uzyskałam 1,4 ml soku. Do czystego garnka wlać sok i dodać cukier, zagotować. Zdjąć białe szumy. Do czystego soku wlać rozmieszany prosze... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl