Idealne ciasto, pulchne i pyszne. Polecam Masło z cukrem utrzeć na gładką puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać po jednym jajku. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i dodać do masy maślanej. Dokładnie wymieszać. Na koniec wlać sok z cytryny i wymieszać. Można dodać skórkę z cytryny. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Na górze rozłożyć owoce. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec ciasto 40-45 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Przestudzone ciasto polać lukrem. Wykonanie ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl