Polecam serdecznie. Wykonanie – masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką masę. Ciągle ucierając, dodawać po jednym żółtku. Następnie dodawać obie mąki, śmietanę i proszek do pieczenia. Wymieszać na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i powoli i delikatnie wmieszać w ciasto. Ciasto wylać do formy wysmarowanej masłem o obsypanej bułką tartą. Nagórze rozłożyć kawałki jabłek. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciasto 35-40 minut. Sprawdzić patykiem stan upieczenia ciasta. Musi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl