Przepis tej jest w mojej rodzinie od wielu lat. Mam go od cioci . Babka jest przepyszna, puszysta, nic sucha. Bardzo długo można ją przechowywać i co ważne wyjątkowo prosta. Wykonanie – do garnka dodać masło, mleko, olejek migdałowy, mak, cukier. Podgrzewać i mieszać aż masło się rozpuści i składniki połączą. Masa musi się zagotować. Następnie odstawić do przestudzenia. Musi być letnia. Żółtka utrzeć na lekko puszystą masę. Do przestudzonej masy makowej dodać żółtka i wymieszać. Dodać mąkę i proszek d... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl