Zupa meksykańska z szarpanym kurczakiem

Zupa meksykańska z szarpanym kurczakiem

Zupa meksykańska z szarpanym kurczakiem

Przepis na szybką zupę w stylu meksykańskim. Do przygotowania pikantnej zupy meksykańskiej potrzebujemy czerwonej cebuli, czerwonej papryki, szarpanego fileta z kurczaka (wcześniej ugotowanego w bulionie) oraz trzech puszek - fasoli czerwonej, kukurydzy oraz krojonych pomidorów. Zupkę przyprawiamy kuminem rzymskim, czosnkiem, pastą chili oraz sokiem z limonki, dzięki temu jest aromatyczna i rozgrzewająca.  Ta zupa meksykańska wychodzi przepyszna - gęsta i treściwa, o pikantnym smaku przełamanym nutą słodyczy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.