Przepis na : obiad
Sos żurawinowy - pyszny dodatek do mięs, serów i wędlin. Urozmaici każdy obiad. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste i nie wymaga wiele czasu. A nic nie może dorównać oscypkowi podanym z takim domowym sosem żurawinowym ;-) Składniki: 500 g żurawiny świeżej lub mrożonej sok z 1/2 pomarańczy 2-3 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki chili 3 łyżki miodu 1 czerwona cebula 1-2 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju rzepakowym do zeszklenia, a następnie dodajemy żur... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.