To jedne z najlepszych śledzi, jakie robiłam. I niestety mam tylko jedno zdjęcie, bo jak przyszły goście to dosłownie zjedli wszystko! Śledzie należy przygotować 2-3 dni przed podaniem, wtedy będą smakować najlepiej. Składniki: 7 płatów śledziowych (w oleju i occie) 1 główka czosnku 1/2 słoika suszonych pomidorów wraz z zalewą 1 mała cebula zioła prowansalskie 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki octu winnego 1/2 łyżeczki soli Sposób przygotowania: 1. Czosnek obrać, pokroić na średnie kawałki. Polać odr... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...