Ryba pod warzywną pierzynką

Ryba pod warzywną pierzynką

Ryba pod warzywną pierzynką

 Nieco odmieniony przepis, który można znaleźć na blogu . Taka rybka jest pyszna, delikatna i całkiem szybka w przygotowaniu.  Składniki:  300 g świeżej ryby (u mnie dorsz)  1 mała cebula  1 mały por  1 marchewka kawałek cukinii  sól, pieprz zioła prowansalskie olej  parmezan 2 łyżki śmietany (kwaśnej) Sposób przygotowania:  1. Rybę poporcjować, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju na rozgrzanej patelni z obu stron.  2. W międzyczasie pokroić cebulę i pora, a ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.