Nieco odmieniony przepis, który można znaleźć na blogu . Taka rybka jest pyszna, delikatna i całkiem szybka w przygotowaniu. Składniki: 300 g świeżej ryby (u mnie dorsz) 1 mała cebula 1 mały por 1 marchewka kawałek cukinii sól, pieprz zioła prowansalskie olej parmezan 2 łyżki śmietany (kwaśnej) Sposób przygotowania: 1. Rybę poporcjować, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju na rozgrzanej patelni z obu stron. 2. W międzyczasie pokroić cebulę i pora, a ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...