Moja ulubiona wersja owsianki ;-) Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych (u mnie żytnie) woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki szczypta soli miód do smaku 1 nieduże jabłko cynamon masło Sposób wykonania: 1. Płatki przełożyć do garnka, zalać wodą i mlekiem tak, aby zakryły płatki na 1 cm powyżej ich poziomu. Ilość mleka i wody wedle uznania. Dodać też szczyptę soli. Gotować ok 3-4 minut. 2. Ugotowane płatki przełożyć na talerz, polać miodem. 3. Obrane i pokrojone jabłko poddusić na p... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...