Kule mięsno-ryżowe

Kule mięsno-ryżowe

Kule mięsno-ryżowe

Dawno temu zanim jeszcze zaczęłam swoją przygodę z blogowaniem przeglądałam różne blogi kulinarne, a jednym który bardzo często czytałam był blog Grumko, który aktualnie już nie istnieje. To właśnie ze strony Ireny i Andrzeja pochodzi ten przepis. Trochę go zmodyfikowałam. Składniki: 40 dag mielonej wołowiny (u mnie mięso wolowo-wieprzowe) 1 szklanka ryżu 3 posiekane ząbki czosnku 1 jajko 1 średnia cebula 1 łyżka kolendry (u mnie suszona) 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu odrobina tymianku 2 łyżki oleju / oliw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.