Przepis na : śniadanie
(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Jajka sadzone z serem feta i pomidorkami to jedna z moich wariacji na temat jajek sadzonych. To połączenie smakuje najlepiej ze świeżym, chrupiącym pieczywem posmarowanym masłem lub polanym odrobiną oliwy z oliwek. To ciekawa odmiana od szakszuki , którą już doskonale znacie. 🙂 Zapraszam po przepis. Zobacz też: Szakszuka z cukinią Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend Jajka sadzone na pomidorach Przepis na jajka sadzone z serem feta i pomido... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...