Od wielu lat lubię pleśniaka, i od wielu lat go jadałam, ale zawsze u kogoś, i zawsze z powidłami śliwkowymi. Sama go dotąd jeszcze nie piekłam. Jakież było moje zdziwienie, kiedy przegladając mój bardzo stary zeszyt z przepisami, znalazłam w nim ciasto pod nazwą "Frutka", które okazało się niczym innym, tylko pleśniakiem. Ponad dwadzieścia lat temu przepis podyktowała mi go moja ukochana Ciocia Zosia. Pamiętam, jak siedziałam w jej kuchni, przy stole nakrytym wzorzystą ceratą, z długopisem i zeszytem... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...