Dynia piżmowa zapiekana

Dynia piżmowa zapiekana

Dynia piżmowa zapiekana

Przepis na : obiad

Danie z dynią piżmową przygotowałam w dwóch wersjach - dla rodziny z bulgurem i soczewicą, dla mnie z ryżem. SKŁADNIKI: 1 dynia piżmowa 1 cebula 1 ząbek czosnku 10 dag zielonej soczewicy 10 dag kaszy bulgur 25 dag sera typu feta 1 liść laurowy mielony kminek słodka sproszkowana papryka szczypta chili sól pieprz oliwa natka pietruszki do posypania WYKONANIE: Dynię umyć, osuszyć, pokroić na ósemki i wydrążyć. Dwa kawałki odłożyć, pozostałe ułożyć w naczyniu do zapiekania wgłębieniami do góry, skropić oliwą, oprószy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję