Ciasto, w którym zakochałam się od pierwszego kęsa już wiele lat temu. Piekę je 2-3 razy z sezonie porzeczkowym. W tym roku ze względu na dietę zrezygnowałam, bo nie byłabym w stanie oprzeć się wyżarciu połowy blaszki na raz. Kiedy tylko wyjmę ciasto z piekarnika i wystudzę na tyle, że nie poparzy języka, biorę łyżeczkę i wyjadam bezpośrednio z foremki :) Urok tego ciasta polega na połączeniu smaków słodkiego i kwaśnego oraz na jego konsystencji. Nie, to nie jest pomyłka - w tym cieście nie ma żadnych środk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...