Dzisiaj uraczymy Was ciastem z kuchni meksykańskiej. Torta de cielo – bo tak to ciasto się nazywa – jest bardzo smaczne i aromatyczne. Zapewniamy, że ciasto na pewno posmakuje wszystkim miłośnikom migdałów Składniki: - 175 g całych migdałów w skórkach - 225 g miękkiego masła - 200 g cukru - 3 jajka - 180 g mąki - szczypta soli - 1 łyżeczka olejku migdałowego - 1 łyżeczka olejku waniliowego - cukier puder do posypania - płatki migdałowe Forma o wymiarach 21×21 cm Najpierw do miksera wrzucamy m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...