Jak osiągnąć idealnie chrupiącą skórkę i kruszonkę na cieście? Praktyczne porady dla początkujących

Jak osiągnąć idealnie chrupiącą skórkę i kruszonkę na cieście? Praktyczne porady dla początkujących

Jak osiągnąć idealnie chrupiącą skórkę i kruszonkę na cieście? Praktyczne porady dla początkujących

Podstawowy przepis na kruszonkę nie jest skomplikowany i wymaga wykorzystania wyłącznie trzech składników. Nie zawsze jednak uzyskany efekt spełnia nasze oczekiwania – kruszonka może mieć nieodpowiednią konsystencję, kolor i smak. Aby zawsze zachwycała, wystarczy zastosować się do kilku poniższych rad. 1. Zachowaj proporcje Do wykonania kruszonki potrzebne są trzy produkty: mąka, masło i cukier. Aby jednak struktura kruszonki była odpowiednia, czyli łączyła się w większe grudki, konieczne jest zastosowanie odpowi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.