Drożdżowe racuchy z jabłkami

Drożdżowe racuchy z jabłkami

Drożdżowe racuchy z jabłkami

Przepis na : śniadanie

1 szklanka mleka 1,5 szklanki mąki orkiszowej 25 g drożdży świeżych 1 jajko 1-2 jabłka  Drożdże rozpuść w mleku, dodaj dwie łyżki mąki i odstaw na 15 minut. Po tym czasie dodaj mąkę i jajko, wymieszaj, odstaw pod przykryciem na kolejne 30 minut, aby ciasto wyrosło. W międzyczasie obierz jabłka, zetrzyj na tarce lub pokrój w cienkie plastry. Do wyrośniętego ciasta dodaj przygotowane jabłka, wymieszaj dokładnie. Smaż na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Po łyżce ciasta na placek, ok. 2-3 minuty na stronę,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.