Przepis na : kolacja
Dhal, jak porządna grochowa, winien być gęsty, by łyżkę w pionie utrzymać. Nie wiem, czy to fachowa opinia, ale moja własna i taką zupę z soczewicy lubię najbardziej. Ma być aromatyczna, gęsta i sycąca. 4 porcje: 200 g czerwonej soczewicy 400 g dyni, piżmowej lub hokkaido 2-3 garści jarmużu, bez twardych części łodygi 3 łyżki stałej części mleka kokosowego 2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki garam masala 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry 1/4 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyże... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...