Bułeczki z jarmużem

Bułeczki z jarmużem

Bułeczki z jarmużem

Przepis na : kolacja

250 g mąki orkiszowej jasnej 250 g mąki orkiszowej razowej 30 g drożdży  220 ml cieplej wody 20 g oleju rzepakowego  solidna garść jarmużu 1 łyżeczka soli ⁣ Jarmuż siekamy bardzo drobno.  Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąki mieszamy razem z solą. Łączymy wszystkie składniki i przez ok. 10 minut ręcznie (ok. 3 minuty mikserem) wyrabiamy elastyczne ciasto. Zostawiamy na godzinę, aby wyrosło. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części, z każdej formujemy bułeczkę, delikatnie spłaszczamy dłonią i odkłada... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.