Ostatnio bardzo polubiłam łososia, choć dotychczas jakość specjalnie za nim nie szalałam. W tej wersji mnie po prostu zachwycił - mięciutkie, soczyste mięsko z cudowną warstewką sezamu - palce lizać! SKŁADNIKI: (2 porcje) 40 dag łososia sól, pieprz, pieprz cytrynowy olej sezam 1. Łososia przekroić na pół, oprószyć solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym, lekko natłuścić olejem (ja użyłam spryskiwacza do oleju), obtoczyć w sezamie i odstawić do lodówki na min 30 minut. 2. Łososia obsma... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...