Przepyszna, wilgotna, aromatyczna - cudowna! Jeśli w zamrażarce zachowało Wam się jeszcze puree z dyni to proponuję zrobić właśnie taką babkę - nie pożałujecie :) SKŁADNIKI: (u mnie forma na babkę z kominem ok 24 cm średnicy) 125 g margaryny 1 szkl cukru 1,5 szkl puree z dyni (jeśli było mrożone - rozmrozić) 1 jajko 2 szkl mąki (czubate, razem ma być 340 g) 1 szkl drobno posiekanych jabłek (twardych) 1,3 szkl pokruszonych orzechów 1 łyżeczka cynamonu 1,5 łyżki kakao 2 łyżeczki sody szczypta soli margaryna i bu... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...