Ciceri e tria

Ciceri e tria

Farrel Monk amerykański archeolog wpadł na pomysł, aby bliżej poznać nawyki żywieniowe naszych przodków. Tym samym zaczął analizować materiały źródłowe oraz skład chemiczny pozostałości po starożytnych naczyniach. Coś co było z początku tylko zajawką stało się dziedziną nauki nazwaną archeologią gastronomiczną. Wynikiem prac takich wyspecjalizowanych archeologów jest właśnie ta potrawa. W zasadzie gdzie się nie ruszycie po włoskich blogach kulinarnych to wszędzie piszą, że jest to potrawa, którą opisywał w s...

Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.