Placki ziemniaczane z koperkiem i łososiem

Placki ziemniaczane z koperkiem i łososiem

Placki ziemniaczane z koperkiem i łososiem

Gorące i chrupiące placki ziemniaczane bez mąki, a za to z dodatkiem dużej ilości koperku. Placki podałam z kwaśnym jogurtem i wędzonym łososiem. Muszę przyznać, że to zestawienie to dla mnie i mojego męża "niebo w gębie". Na 8 placków: 1 kg ziemniaków 1/2 pęczka koperku. 1 cebula 1 jajko Sól Pieprz Ponad to: 300 g gęstego jogurtu naturalnego 150 g wędzonego łososia Olej do smażenia  Koperek umyć i drobno posiekać, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krylowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.