Pierś kurczaka pod pierzynką z żółtego sera i marchewki

Pierś kurczaka pod pierzynką z żółtego sera i marchewki

Pierś kurczaka pod pierzynką z żółtego sera i marchewki

   Przepis mam już kilkanaście lat, ale ciągle w użyciu, bo te kotleciki są po prostu pyszne. Soczyste i delikatne  są świetną alternatywą dla "zwykłego" kotleta z piersi. Słodkie od marchewki, soczyste od majonezu, pachnące pyszną duszoną cebulką, a to wszystko wieńczy żółty, który w wydaniu na gorąco lubi chyba każdy:) na 4 kotlety:  2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 małe cebule,  1 duża marchew,  150 g sera żółtego,  1 łyżka majonezu,  sól i pieprz, olej     ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krylowa Kuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.