Biszkopt z kremem cytrynowym
Biszkopt z kremem cytrynowym
Dziś cytrynowo i lekko. Bez ciężkich dodatków, owoców, bakalii, czekolady, i kilkuetapowego przygotowania. Jasny biszkopt z kremową, cytrusową masą, który może bez kompleksów podszyć się pod pracochłonny tort. Prosty, szybki, nie wymaga wielu składników. Masa pięknie zastyga, biszkopt wilgotnieje dzięki sporej ilości ponczu. Ciasto z podanych proporcji nie wychodzi duże, wystarcza na około 8 - 9 sporych kawałeczków. Składniki biszkopta: 3 jajka rozmiar L 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika
Autor
KronikaPiekarnika
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, biszkopt, sernik, torty, tort, roladki, sernik z budyniem, ciasto cytrynowe, sernik z mascarpone, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Kronika Piekarnika
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję