Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z papryką, cebulą i czosnkiem. 1 kg dojrzałych pomidorów, 1 duża papryka czerwona, 1-2 cebule, 1-2 ząbki czosnku, 1/2 ostrej papryczki, sól, pieprz, cukier, masło, 1 żółtko, Cebule pokroić w półplasterki (mniej więcej grubości około 0,5 cm). Czosnek obrać, posiekać. Paprykę i ostrą papryczkę umyć, usunąć pestki, pokroić. Pomidory umyć, pokroić. W garnku z grubym dnem poddusić cebulę na 2-3 łyżkach masła. Dodać czosnek i paprykę, podsmażyć. Dodać pomidory. Dusić do miękkości. Zmi... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...