2 kg twardych, zielonych pomidorów, 4 duże cebule, 1/2 szklanki soli gruboziarnistej, liście laurowe, ziele angielskie, 1 szklanka octu 10%, 100 g cukru, 4 szklanki wody Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w grube (0,3-0,4 mm) plastry. Cebule pokroić w plastry. Włożyć do miski,wymieszać z solą i odstawić na 6 godzin. Po tym czasie pomidory osączyć, wypłukać kilkakrotnie w zimnej wodzie i odcisnąć w ręczniku papierowym lub ściereczce bawełnianej. Pomidory z cebulą układać w słoikach, do każdego sło... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...