Zielone pomidory marynowane

Zielone pomidory marynowane

Zielone pomidory marynowane

2 kg twardych, zielonych pomidorów, 4 duże cebule, 1/2 szklanki soli gruboziarnistej,   liście laurowe, ziele angielskie,   1 szklanka octu 10%, 100 g cukru, 4 szklanki wody Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w grube (0,3-0,4 mm) plastry. Cebule pokroić w plastry. Włożyć do miski,wymieszać z solą i odstawić na 6 godzin. Po tym czasie pomidory osączyć, wypłukać kilkakrotnie w zimnej wodzie i odcisnąć w ręczniku papierowym lub ściereczce bawełnianej. Pomidory z cebulą układać w słoikach, do każdego sło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.