400 g mąki pszennej, 200 g zimnego masła, 100 g cukru pudru, 2 żółtka, 2 łyżki gęstej śmietany, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 płaska łyżka startego imbiru, 1 łyżeczka esencji waniliowej (lub cukier waniliowy), 1 kg rabarbaru, 1 łyżka miodu (u mnie spadziowy), 1 łyżka startego imbiru, 5 białek, 150 g cukru pudru, Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka, imbir i wanilię włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić w kostkę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...