Solanka – salsola soda – agretti

Solanka – salsola soda – agretti

Solanka – salsola soda – agretti

Solanka to włoskie warzywo, trawa śródziemnomorska rosnąca w rejonie Morza Śródziemnego. Babka pierzasta , potocznie zwana chlebem zakonników , brodą zakonnika barba di frate . Jest to bardzo zdrowe warzywo, zawiera dużo witaminy A, B, C, sole mineralne, żelazo i wapń. Można ją spożywać podobnie jak szpinak na surowo lub po obróbce cieplnej (gotowaną, duszoną, smażoną). Proponuję solankę z jajkami w koszulce. 100 g boczku wędzonego, masło, 40 g solanki, 4 jajka, sól, 3 łyżki octu winnego, Solankę umyć i od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.