Śledź z koprem włoskim

Śledź z koprem włoskim

Śledź z koprem włoskim

4 płaty śledzia (u mnie matiasy), 1 koper włoski, 2 średnie cebule, sok z 2 cytryn, 2 – 2,5 łyżki miodu, olej (u mnie rydzowy), 1 pomarańcza. Koper włoski pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić w piórka (wzdłuż na pół, a następnie w plasterki wzdłuż). Zagotować sok z cytryny z miodem, włożyć koper, zagotować. Gotować 3 minuty. Wyjąć, osączyć. Następnie włożyć cebulę i gotować 2 – 3 minuty. Wyjąć, osączyć. Połączyć cebulę z koprem. Ułożyć koper z cebulą, na nim ułożyć pokrojonego w dzwonka śledzia. Przyb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję