To jest ten moment, gdy mamy już świeży bób, groszek w strączkach i jeszcze są szparagi. Sałatka z tych trzech warzyw jest pyszna. Bób : b ób wrzucić do wrzącej wody, dodać sól - około 1 łyżki soli na kilogram bobu. Gotować do wymaganej miękkości, około 15 - 20 minut. Jedni wolą bób lekko twardy inni znowu rozgotowany. Do sałatki lepszy będzie al dente. Ugotowany bób wylać na durszlak i przelać zimną wodą. Obrać ze skórki, chociaż jak ktoś woli ze skórką, to może pominąć ten etap. Groszek obrać z łyka i prze... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...