Naleśniki ze szparagami

Naleśniki ze szparagami

Naleśniki ze szparagami

Naleśniki z zielonymi szparagami i serem solankowym wędzonym, z nuta pomarańczy. 300 g zielonych szparagów, 250 g sera solankowego wędzonego, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, pieprz, sól, masło 2 – 3 łyżki oliwy ciasto na naleśniki: 200 g mąki, 2 jajka, 30 g masła, 300 – 350 ml mleka, Jajka ubić, dodając mąkę i mleko, szczyptę soli i rozpuszczone masło. W razie potrzeby dolać trochę wody gazowanej lub dosypać mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Odstawić na 15 minut. Szparagi umyć, obrać. Odłamać k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.