Kurczak pieczony z figami

Kurczak pieczony z figami

Kurczak pieczony z figami

  8 udek kurczaka, 8 – 10 świeżych fig, 200 ml dobrego bulionu, sól, pieprz świeżo zmielony, 2 łyżki oleju, łyżka masła, marynata : 1,5 łyżki musztardy (u mnie miodowa), 3 łyżki miodu (u mnie miód gryczany), sok z 1/2 cytryny, ostra papryka mielona (około 1/2 łyżeczki), słodka papryka mielona (około 1 łyżeczki), Przygotować marynatę: w misce wymieszać musztardę z miodem i sokiem cytrynowym. Doprawić papryką słodką, ostrą i solą. Udka kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju na rumiano z obu s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.