Kaczka podwędzana pieczona
Kaczka podwędzana pieczona
1 kaczka, sól, gałązki jałowca do wędzenia, 250 ml soku z pomarańczy, 50 ml sosu sojowego Kikkoman, 1 łyżka miodu lipowego, Kaczkę dokładnie umyć , osuszyć, oczyścić z pozostałości piór - pęsetą lub szczypcami, opalając nad ogniem. Odciąć końcówki skrzydeł, kuperek – (zawsze go odcinam). Kaczkę przeciąć wzdłuż mostka na pół, rozłożyć. Lekko osolić skórę. Na dnie dużej patelni z grubym dnem (ja używam stalowego woka) ułożyć gałązki jałowca. Położyć ruszt, na nim kaczkę skórą do góry i przykryć pokrywką. Usta... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kaczki, sosy, sos sojowy, sok, pomarańcze, miód
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję