Jajka sojowe

Jajka sojowe

Jajka sojowe

Jajka sojowe , jajka w marynacie sojowej, lekko słonawe o ciekawym delikatnym smaku i pięknym kolorze. 4 jajka ugotowane na twardo, 100 ml sosu sojowego, 400 ml wody, 1 łyżka przyprawy pięć smaków, 1 łyżka cukru 2 łyżki octu winnego, Zagotować sos sojowy z wodą i przyprawą. Wlać ocet winny i doprawić do smaku cukrem. Odstawić do ostygnięcia. Jajka obrać ze skorupek. Jajka włożyć do naczynia, zalać je marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 3 -4 dni, codziennie mieszając. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.