Bardzo proste i pyszne ciasto z wiśniami. Zamiast wiśni mogą być czereśnie, agrest, borówki lub jagody. 1 – 1,5 kg wiśni, 5 jajek, 350 g cukru pudru, 400 g mąki pszennej, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao (u mnie czarne kakao), masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wymieszać.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...